زیتون: خصوصیات و ترکیب
زیتون میوه درخت زیتون (Olea Europea) گیاهی بومی قفقاز است که هزاران سال است در سراسر خاورمیانه و حوضه مدیترانه گسترده شده است.
زیتون بدون هسته فامیلا دارای کیفیتی بسیار عالی می باشد و می توان با غذا میل نمود.
همانطور که پیش بینی می شد، یک دروپه گوشتی با سنگ، کم و بیش بیضی شکل، با پوست صاف، در ابتدا به رنگ سبز و سپس سیاه / ارغوانی در هنگام رسیدن است.
تولید در ایتالیا به ویژه در مناطق جنوبی، سیسیل، کالابریا، پولیا و حتی اگر به میزان کمتر، لیگوریا و توسکانی متمرکز است.
انواع روغن، اغلب در اندازه کوچک اما با عملکرد بالا، و انواع رومیزی، بزرگتر و گوشتی تر وجود دارد.
علاوه بر این، فعالیت این ترکیبات آنتی اکسیدانی می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند تومورها و بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
طبق مطالعه ای در سال 2009، مصرف پالپ این میوه ها باعث افزایش سطح گلوتانیون خون می شود.
این ترکیب، طبق تحقیقات علمی، یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها در بدن ما است.
وجود اسید اولئیک و آنتی اکسیدان ها، مصرف زیتون را به یک روش طبیعی برای پیشگیری از تومور تبدیل می کند.
کاهش سطح کلسترول “بد”. مصرف مداوم و منظم زیتون و روغن با افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) به کاهش و کاهش سطح به اصطلاح کلسترول “بد” (LDL) کمک می کند.
به لطف این مزایا، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند آترواسکلروز کاهش می یابد.
کاهش فشار خون. وجود اسیدهای چرب تک غیراشباع مانند اسید اولئیک می تواند فشار خون را کاهش دهد و فواید زیادی برای سلامت قلب به همراه داشته باشد.
از آنجایی که این میوه ها سرشار از آهن و مس هستند، مواد معدنی ضروری برای تولید گلبول های قرمز خون، مصرف آنها به حفظ گردش خون خوب در سراسر بدن کمک می کند.
محافظت از بینایی به دلیل وجود ویتامین A، لوتئین و زآگزانتین در داخل زیتون، چشم و عملکرد بینایی نیز مفید است.